top of page
Scroll down
Logo Franzen

Jesse Franzen groeide op in een horecafamilie in Haarlem. Zijn vader stond in de keuken, zijn moeder werkte in de bediening. Toen Jesse nog maar een half jaar oud was, begonnen zijn ouders hun eigen restaurant. Daar werd, bijna vanzelfsprekend, de basis gelegd voor zijn liefde voor gastronomie. Als kind ging hij vaak mee uit eten, waar hij al snel verfijnde smaken leerde waarderen. Kreeft en gamba’s waren favoriet.

Zijn professionele reis begon in de keuken van het tweesterrenrestaurant Chapeau, waarna hij ervaring opdeed bij onder andere Aan de Poel, Ron Gastrobar en Lars Amsterdam. Daar werkte hij als souschef mee aan het behalen van een Michelinster in 2022. Vervolgens werd hij chef bij Bar Bellini, waar hij naast het koken ook betrokken was bij het ontwikkelen van het concept en de menukaart.

Gedurende zijn carrière werd hij geïnspireerd door leermeesters als Jan Sobecki en Ron Blaauw, die hem leerden hoe smaak, vakmanschap en ondernemerschap hand in hand gaan. Ook als chef bij Marie in Hotel De L’Europe verfijnde hij zijn stijl en visie op gastvrijheid verder. Nu is het tijd voor zijn eigen restaurant.

  • Instagram
IMG_9416 (1).JPG
DSC08425.jpg
Logo Franzen

P

E

A

Johannes Verhulststraat 64-H Amsterdam

Bar

dinsdag - zaterdag

vanaf 16.00 uur

Lunch

woensdag - zaterdag

vanaf 12.00 tot 14:30 uur

Diner

dinsdag - zaterdag

vanaf 17.30 uur

bottom of page